Wat doen we?

Wat doen we?

Schoonmaak van de woning

Het takenpakket bestaat voornamelijk uit poetsen (incl. ramen), wassen en strijken.

Herstellingen, elektriciteitswerken, behangen en schilderen, schoonmaakactiviteiten of opruimwerk buiten de woning, opvang van kinderen, bejaarden, zieken of huisdieren,… horen niet tot het schoonmaken van de woning.

De huishoudhulp mag de ramen van de woning van de gebruiker schoonmaken als dat deel uitmaakt van de gewone schoonmaak van de woning en niet als het gaat om een aparte activiteit gaat.

Wassen en strijken

De was mag door de huishoudhulp bij de gebruiker thuis gedaan worden, met gebruik van zijn wasmachine. De huishoudhulp mag de was niet naar huis of wassalon meenemen om er de was doen. Het strijken kan aansluitend gebeuren voor of na de schoonmaak van de woning.

Occasioneel klein naaiwerk

De huishoudhulp mag kleine verstelwerken aan kledij aanbrengen bij de gebruiker thuis, met als doel het kledingstuk in zijn oorspronkelijke staat te brengen. Er mag geen confectienaaiwerk gedaan worden in het kader van dienstencheques (bv. gordijnen naaien, kleding inkorten,…). Het naaiwerk moet occasioneel zijn en deel uitmaken van het algemene huishouden van de gebruiker. De naaiwerkzaamheden mogen niet de hoofdactiviteit zijn van de huishoudhulp.